27 november 2021

Financial accounting

De werkzaamheden administratie

Vraag je je wel eens af wat de werkzaamheden administratie inhouden? Administratie is een welbekende term, maar niet iedereen weet wat de werkzaamheden precies inhouden. Ook als je misschien interesse hebt in een administratieve baan is het fijn om de werkzaamheden administratie te weten. Er zijn meerdere vormen van een administratief medewerker. Hieronder vallen: secretarieel administratief medewerker, financieel administratief medewerker en commercieel administratief medewerker. Elke functie focust zich op een ander onderdeel van administratie. Bedenk je goed welke aspecten je vooral leuk vindt aan administratie werkzaamheden en welke functie je graag in een bedrijf zou willen hebben.

Werkzaamheden administratie: een breed takenpakket

Alle bedrijven hebben administratie en daarom is er altijd wel ergens een administratieve medewerker nodig. Er zijn veel vacatures voor open. Een opleiding ervoor volgen is slim, aangezien je sowieso gegarandeerd bent van een baan daarna. Een administratief medewerker heeft een breed takenpakket. Hieronder zullen we enkele taken op een rijtje zetten:

  • Beantwoorden van mails, telefoontjes en de post
  • Afspraken maken, in de agenda zetten en deze beheren
  • Dossiers en formulieren bijhouden en aanvullen waar nodig

Je werkt daarnaast veel samen met ander personeel, doet boekhouding en hebt contact met andere administratieve medewerkers en het management. Er zijn dus drie specialisaties, waaronder: secretaresse, financieel administratief medewerker en commercieel administratief medewerker. Hiertussen verschilt het ook wat je werkzaamheden zijn. Zo zal je als secretaresse je meer focussen op afspraken en de agenda, als financieel administratief medewerker focus je je op de boekhouding en als commercieel medewerker sta je meer tussen de mensen.