27 november 2021

Juridische hulp

Juridische hulp is zeer handig, helemaal als je weinig juridische kennis hebt. Er zijn heel erg veel onderdelen in het juridische vak waar je rekening mee moet houden. Specialisten kunnen je hier erg goed bij helpen, zij weten immers alles van het juridische vak af, waarom zou je niet eens kijken of je hulp nodig hebt?

Algemene voorwaarden opstellen

Algemene voorwaarden zijn een heel erg belangrijk onderdeel van de overeenkomsten die je sluit met klanten of opdrachtgevers. Hier staan heel veel dingen in die je zelf waarschijnlijk niet kunt opstellen. Hiervoor heb je specialisten die al lang gespecialiseerd zijn in het vak en alle verstand hebben van het opstellen ervan.

Algemene voorwaarden opstellen gebeurd door specialisten met maatwerk, die zich helemaal zullen verdiepen in het beroep dat je doet en in de wensen of belangen van jezelf. Dit gaat dan bijvoorbeeld over prijs- en betalingsvoorwaarden, garantie en verval daarvan, eigendomsvoorbehoud, de aansprakelijkheid en de verplichtingen van klanten, leveranciers of opdrachtgevers. Als je geen juridische kennis hebt, is dit haast onmogelijk om zelf op te stellen.

Notaris

Een notaris is ook een goed voorbeeld van juridische hulp of advies, want een notaris helpt je met komen tot rechtsgeldige en bindende afspraken. Dit kan over van alles zijn, bijvoorbeeld de koop van je huis, de verkoop van je huis, het opstellen van een samenlevingscontract of iets met betrekking tot je bedrijf. De notaris geeft in principe juridisch advies en houdt daarbij goed rekening met de belangen van iedereen die erbij betrokken is.

Zo heb ik zelf ook een VWZ notaris in Almelo ingeschakeld bij de koop van mijn huis, aangezien mijn vrouw en ik geen juridische kennis hebben leek ons dit het makkelijkst. Dezelfde notaris hadden we ook ingeschakeld bij het officieel maken van onze relatie en daarbij de huwelijkse voorwaarden nodig hadden. Zo zie je maar dat juridisch advies heel erg vaak van toepassing is.