25 januari 2022
Werkkleding heren

Werkkleding heren: welke kleding heb je nodig?

Werkkleding voor heren bestaat voor verschillende beroepen en voor diverse seizoenen. Het is handig om te weten welke kledij je nu precies nodig hebt, zodat je in alle veiligheid en comfort kan werken. Hieronder krijg je enkele tips!

Werkkledij per beroep

Allereerst is het belangrijk om de juiste kleding uit te zoeken naargelang het beroep dat je uitoefent. Er is niet alleen werkkleding voor de bouw, maar ook voor de horeca, zorgsector, schilders, enzovoort. Het is wel zo dat enkel veiligheidskleding verplicht is. Je dient in dat geval ook te kiezen voor kleding die voldoet aan de normen die bij het beroep horen dat je uitvoert. Laskleding moet bijvoorbeeld brandveilig zijn, kleding voor wegwerkers moet reflecterend zijn, enzovoort.

Werkkleding heren

Werkkledij per seizoen

Eens je een winkel gevonden hebt die kwalitatieve werkkleding aanbiedt voor jouw sector en ook nog een voldoet aan de veiligheidsnormen, dien je ook nog de juiste kledingstukken uit te kiezen. Dit kan je doen per seizoen om de kosten te delen. Voor elk seizoen is er keuze genoeg. Er zijn bijvoorbeeld werkjassen die je beschermen tegen de kou, wind en regen. Deze komen van pas in de herfst en winter. In de zomer kan je dan weer kiezen voor luchtige werkkleding.